آیا ویروس کرونا در هوا پخش می شود ؟

 

بعضی از دانشمندان در مورد انتقال ویروس کرونا از طریق هوا هشدار داده اند . حال چه کار کنیم در امان بمانیم  ؟

بر اساس گزارش ایسنا و به نقل از گاردین ، طبق اعلام سازمان بهداشتی جهانی WHO ، انتقال به وسیلۀ هوا و یا انتقال هوایی توسط قطرات ریز که شامل ویروس می باشد، که معلق در هوا هستند ( این معلق بودن به  صورت مایع و یا گرد و گاز در هوا بوده ) و این معلق بودن در هوا به زمان طولانی و در مسافت بیشتر از 1 متر با جریان هوا حمل خواهد شد . این قطرات ، کمتر از 5 میکرون می باشند و البته ویروس کمتری نسبت به قطرات بزرگتر تنفسی دارند و به سرعت بر روی زمین نمی افتند.

کرونا در هوا

تأثیر انتشار ویروس کرونا از طریق هوا

بعضی از آزمایشات نشان می دهد که ویروس کرونا برای مدت طولانی در هوا معلق می ماند و زنده است و از طرفی دیگر سازمان بهداشت جهانی WHO می گوید : انتقال این ذرات معلق در هوا، در بعضی از محیط ها مانند رستوران ها ، کلاس های سرود و هم خوانی ، باشگاه های ورزشی که تهویۀ مناسبی ندارند ، نمی شود رد کرد و امکان انتقال وجود دارد .

پروفسور دیوید هیمان ( استاد بیماری های عفونی اپیدمیولوژیست در دانشکده پزشکی و بهداشتی حاره ای لندن ) در مورد خطرات عفونی می گوید : انتقال بیماری از طریق قطرات بزرگ امکان پذیر می باشد . اما این بیماری می تواند به وسیلۀ ذرات معلق در هوا هم منتشر شود . همچنین اضافه کرد : نشانه های کمی ( به جز در بیمارستان ها که پتانسیل تولید این ذرات معلق بیشتر است ) انتقال ویروس در فاصلۀ زیاد هم ،توسط ذرات در هوا امکان پذیر است و در ادامه توضیح داد : نشانه های کمی وجود دارد که ویروس به وسیلۀ ذرات معلق در هوا بر اثر صحبت و سرفه یا عطسه بیشتر از 1 متر منتشر می شود و هم چنین نشانه های کمی وجود دارد که انتقال از راه ذرات معلق در هوا ،نقش مهمی در انتشار کووید – 19 در هوا یا در جامعه داشته باشد .

البته نظرات زیاد است و حدود 236 دانشمند در سراسر جهان نگرانی خودشان را در مورد افزایش انتقال ویروس به وسیلۀ ذرات معلق در هوا در مدت زمان طولانی مطرح نمودند.

هیمان هم چنین اعلام کرد : ماسک های پارچه ای حفاظت افراد در برابر فرد آلوده به ویروس کرونا در زمانی که رعایت فاصلۀ اجتماعی سخت است ،بسیار امر مهمی می باشد و حتی این کار ، در صورت شیوع ویروس از راه ذرات معلق در هوا می تواند  مؤثرتر باشد . 

ماسک N95 بهترین ماسک است و برای محافظت چشم نیز ، شیلدها بهترین محافظ هستند 

پروفسور کاترین نایکس یکی از استادان مهندسی محیط زیست دانشگاه لیدز که نامۀ سرگشاده ای را امضا نموده ، بیان کرد که نشانه های کمی از انتقال ویروس کرونا توسط ذرات معلق در هوا وجود دارد ،اما ذرات معلق در هوا ، خطراتی را در سراسر محیط بسته به دنبال خواهند داشت .

آیا در مورد سیستم تهویه باید نگران باشیم ؟

خطر ابتلا به کووید – 19 در مکان هایی که عمومی هستند، بیشتر است .

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ایالت متحدۀ آمریکا گفت :که در مکان های بسته پنجره را باز نمائید و از سیستم تهویه مناسب استفاده کنید . 

پروفسور لیندا استاد سلامت عمومی دانشگاه ادینبورگ گفت : با باز شدن مکان های عمومی ، استفاده از یک تهویۀ مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است . حتی باز بودن در و پنجره در زمستان 

آیا سیستم های تهویه مطبوع ، امن می باشد ؟

بولدا می گوید :اطلاعاتی در مورد تهویه مناسب تا به امروز قوی نمی باشد، ولی وجود برخی سیستم هایی که هوای داخل را به راحتی خارج نمی کنند، امکان دارد خطراتی را داشته باشد . یک گزارش از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در اروپا ، به این نتیجه رسیده که سیستم های گرمایشی ، سیستم های تهویه (HVAC ) باعث می شود قطرات بزرگ که کرونا ویروس را حامل هستند فیلتر نماید، البته که جریان هوا قادر می باشد این قطرات هوا را به فواصل طولانی منتقل کند . در کل ، بر اساس این گزارش، این سیستم ها می توانند در صورت چرخش هوا انتشار پیدا کنند و ذرات ویروس کرونا را در هوا معلق کنند البته هنوز هیچ مدرک کافی مبنی بر آلودگی انسان به خاطر ویروس کرونا به وسیلۀ ذرات معلق در هوا از سیستم تهویۀ HVAC  وجود ندارد.

البته افرادی هم که به کرونا مبتلا می شوند اغلب دلیل ابتلای خود را نمی توانند تشخیص دهند. بعد از ابتلا هم یکی از سوالات اساسی برای هر شخص مبتلا این است که آیا بیمه هزینه درمان کرونا را پرداخت می کند؟ یا اینکه چطور باید این دوران کرونا را به خوبی پشت سر بگذارد و بهبودی کامل را پیدا کند؟